neljapäev, 4. märts 2010

T&G koolis 4 tund

Taas nädal möödas ja väiksed T&G mõnglid käisid koolis. Kõigepealt kiitus omanikele -kõik kohalolnud lähevad juba käsust lamama (ilma käe abita) Väga tublid! Harjutasime püsimist nii istumises kui lamamises ja järgmine etap on ümber koera kõndimine. Kõrvalkõndi, nii et tasapisi hakkame maiust ninaeest ära võtma. Istumisest püsti tõusmist ja jälgime edaspidi, et me käega neid liiga palju ei abistaks. Lõpuks keerutasime, tagurdasime ja tervitasime.

Emme siin näitab oma kontakti harjutust :-)

esmaspäev, 1. märts 2010

B&B&B

Belgia - Brüssel-Bimberi
Kiire reede: hommikul vaja pakkida asjad ja koer lennusõiduks valmis seada. Puur ja pass ülevaadatud võis meie seiklus alata. Kuna algselt oli me lend plaanitud reede õhtuks, aga mingil põhjusel otsustas lennufirma selle lennu tühistada ja selgus et peame alustama oma reisi Bimberiga pool päeva varem plaanitust. Mis lõi kõik minu plaanid sassi mis oli plaanitud ühele reedele. Aga kõigest hoolimata sai tehtud EKL-KKK jaoks koolitaja eksam ja pärast seda kimatud lennujaama minutise täpsusega. Bimberi küll suurt midagi aru ei saanud sellest kiirest hommikust- miks tema puur autosse tõsteti, miks mina nii pabinas ja miks ta ootama pidi autos 40 minutit koos mu isaga jne.... Aga nii nagu öeldud jõudsime kõik tehtud ja lennujaamas meid juba oodati, Bimberi kaaluti kenasti ära ( 17 kg kena koera) puur valgustati läbi , matid vaadati ka tolli inimeste poolt üle ja Bimberi puuri tagasi. Ja kenad lennujaama onud viisid puuri lifti..........mina siis kribinal krabinal ka turvakontrollist läbi  ja piiluma lennuki juurde , kas näen  et Bimberi ikka õigele lennukile laetakse. Nägin ja laeti :-) . Enne kui õhku tõusime , palusin stjuardessil veel üle kontrollid akas koer lennukis. Eks ma olin ikka mõnusalt pabinas, sest ootas meid ju ka ümberistumine Copenhaageni lennujaamas ja seal ma ju Bimberit näha ei saanud. Õnneks oli lendude vahe 1 h ainult ja kimasin jälle valvesse akna juurde, et kas näen Bimberit puuriga lennukijuures. Nägin :-) ja onu kes ta lennukile tõstis rääkis temaga nii kenasti juttu :-) . Ja olimegi Brüsselis, kus ma siis hakkasin otsima, et kust august koeri välja antakse...pärast 15 minutilist ootamist ta saabuski käruga. Õnnelik mu häält kuuldes ja täitsa ühestükis. Kimasin siis oma kompsudega kiiresti ukse poole, sest plika ju nii pikalt ilma pissimata olnud. Enne kui õue jõudsime , kohtusime ka Bimberi uue omaniku Susani ja Kimiga. Lõpuks õues, mis sest et parklas , aga puuriuks lahti ja Bimberi välja . Ohh seda üllatust : mina 3 tundi pabistanud, ennast marineerinud ja praadinud ja siis astub plika puurist välja-ringutab mõnuga , liputab saba ja tervitas Susanit ja Kimi , tegi rahulolevalt pissi ja arvas, et mis siis nüüd edasi.................vana rahu ise, ei mingit stressi ega närveldamist. Vot selline tubli plika mul. Siis tema uue omaniku emotsioonidest, oli ta ju ainult pildi pealt näinud ja oi seda üllatust et Bimberi päris elus veel nunnum välja näeb :-) , Susan oli 3 nädalat kandnud Bimberi pilti rahakoti vahel ja muutkui oodanud oma karvikut.
Autoni minnes sain ma muidugi ka kuulata kui ilus meie Bimberi on ja milline fantastiline liikumine tal (ehk kõike seda mida ma ju teadsin juba )Aga tore oli kuulda seda teistelt ja eriti veel teiselt aussie kasvatajalt.
Esimese öö veetsime Kimi juures ja Bimberi pliks magas mul kaisus, kuna ta arvas et tema üksi esimesel korrusele küll ei jää (harjunud ta ju magama mul magamistoas ja puurinaabriks Ryder)
Laupäev:
Bimberi tutvus Kimi koerte Zoey ja Flirtiga  ja siis läksime Susani juurde Bimberi uut kodu üle vaatama . OOOO jaaaa  Bimberit oodati sinna juba väga , roosa ase ja palju mänguasju väiksele printsessile.
Siin siis mõned pildid kuidas Bimberi oma uue koduga tutvub. Muuseas diivanil ta põhimõtteliselt käia ei tohiks, aga nu kui kass oli seal siis Bimberi arvas et tema ka ikka peab diivanile minema :-). Peale kassi on tal seal ka väike jack russel Diesel seltsiks.
Siin vaatab Bimberi oma hoovi üle , olgu öeldud et hoovi taga on suur põld, mis ka kõik Bimberile jooksmiseks :-)
Siis oli meil kavas 3 h jalutuskäik metsas koos teiste aussidega. Hästi vahva , sest seltsiliseks oli meil 4 Billie last ja Ryderi õde Kaluha ja veel mõned. Siis sain näha ka Billie laste isa (nn eelmisest abielust)
Ja pärast jalutuskäik väike õhtusöök Billie laste omanike seltsis ja pärast seda koerte pesu. Sest olid nad ju ikka väga mudamõnglid pärast 3 h metsas jooksmist ja osad neist pidid järgmisel päeval särama näitusel.
Pühapäev. Kiire hommikukohv ja hunnik asju autosse koos Bimberiga ja rahvusvahelisele näitusele Genti.
oi jaa ma ikka päris ära ehmatasin kui nägin millise suure näitusega tegemist..... 3 halli  koeri täis . Aga kui esimene ehmatus möödas, siis vaim valmis ja koerad valmis. Beebide klassis osales Bimberi, sai kohtunikult hindeks "very promisng". tema klassis osales 5 beebi tüdrukut ja kohale pandi vaid üks :-( ja see ei olnud meie Bimberi. Aga Biberi liikumine ja käitumine ringis oli igati kiiduväärt - nii et olen kindel et tulevikus see tüdruk veel näitab oma ilu :-) . Ja meie teised koerad esinesid väga tasemel: Billie tütar  Haley "tõu parim juunior" ja Ryderi õde Kaluha oli "tõu parim kutsikas". Mõned pildid siis meie Bimberi esinemisest nii suurel näitusel:


Ja nüüd siis taas esmaspäev ja ma tagasi Eestis.........vajab veel harjumist, et Bimberi nii kaugel elab. Hetkel ikka lahistan veel pisaraid valada kui talle mõtlen , suutis see tüdruk ennast mulle  nii südamesse kuidagi pusida. Aga kui mõelda milline kena elu tal seal saab olema - plaanis siis agility perepojaga ja perenaine sõnakuulelikkusega plaanib tegeleda ja koeratantsu koolitaja neil ka sugulaseks. Nii et loodan parimat ja pole see Brüssel nii kaugel midagi ju :-)