reede, 6. november 2009

Kutsikatesti tulemused

Number 3-ed:
Pinbeyan 3-2-4-3-5-3-4-4-1
Killimicat 1-1-3-2-3-5-4-3-3
Billabaloola 2-3-1-6-4-3-5-4-3
Brindabella 2-2-3-3-3-3-4-3-3
Yarrangobilly 2-2-3-6-3-5-5-4-3
Coppabella 1-3-1-6-3-2-4-5-3
Buddong 1-3-2-2-5-3-3-3-1

enamus 3 – See kutsikas on väljaspoole elav ja sõbralik, sobib hästi reeglipärase koolituse ja liikumise jaoks. Tal on paindlik iseloom ja ta kohaneb kergesti erinevate keskkondadega, juhul, kui teda on õigesti käsitletud. Selles kutsikas võib olla liiga palju “koera” väikeste lastega perele või liikumispiirangutega vanemale paarile.

NB! mina vaidlen siinkohal kindlasti vastu sellele, et ei sobi lastega perre-aussie sobib suurepäraselt lastega perre, hoolimata testi tulemusest!

Number 2-ed:
Bimber 2-2-3-2-3-2-4-4-5
Willigobun 5-1-2-3-4-2-2-4-1

enamus 2 – See kutsikas on domineeriv ja enesekindel. Teda on võimalik provotseerida hammustama, aga ta aktsepteerib siiski inimese juhipositsiooni juhul, kui juhtimine on kindel, jätkuv ja teadlik. See kutsikas ei ole sobiv inimesele, kes ei ole sihikindel. Õigetes kätes võib sellest koerast tulla suurepärane töö- või näitusekoer ja ta leiab oma koha täiskasvanute inimeste majapidamises, juhul, kui nad teavad, mida teevad.

Number 6:
Billabong 1-6-2-6-4-2-4-6-1
(testimisel oli viimane Billabong, kes magas sügavat und sel hetkel kui järjekord temani jõudis... ja ise näen ma teda pigem nr 3-na , kui 6-na. kahjuks puudus testis punkt, kui kutsikas testist keeldub ja tahab magada :-) :-) )

enamus 6 – Kutsikas, kes saab mitmeid “6”, on iseseisev ja ei ole huvitatud inimestest. Kutsikas kasvab täiskasvanudkoeraks, kes ei näita välja kiindumust ja kellel on madal vajadus inimkontakti järgi. Üldiselt ei näe sellist käitumist tihti korralikult sotsialiseeritud kutsikate puhul, aga on siiski olemas tõuge, kes on aretatud teatud ülesannete jaoks (n basenjid, mõned jahikoerad ja mõned põhjamaa tõud), kellelt nõutakse sellist käitumist. Et toimida nii nagu nendelt eeldatakse, vajavad need koerad üksikuid ülesandeid, mis ei vaidlusta omaniku määrusi.

Yarrangobilly
Willigobun
Pinbeyan
Killimicat Coppabella Buddong
Brindabella Bimberi
Billabomg

Billabaloola

1 kommentaar:

  1. Cambpelli kutsikatesti tulemus: Ta on sõbralik ja väljaspoole elav, sobib hästi erinevate
    koeraspordialade harrastamiseks ja liikumise jaoks. Tal on paindlik iseloom ja kohaneb
    kergesti erinevate keskondadega.

    See on esimese pesakonna kutsikale antud tulemus. Lastest pole juttugi aga tahan öelda, et meie perre tuli koer juba parajas teisme eas ja on lastega supper sõber. 3.aastasega tehakse ikka igasugu vempe, näit. salativargus lillekastist kus emme neid kasvatab ikka nii, et üks sulle ja üks mulle, aint ent ühel saba püsti rõõmust. Või siis mägedes kus poisid mängisid päästmist ja meie Aki siis oli päästekoer, kes abistas poisse kaljuserval, mis lõppes laheda külakuhjaga või näited kus 7 aastane treenib 3 aussit ja nüüd kolmene otsustas händleriks saada. Samas käib meil külas 9 kuune beebi- kellega katsetame just teraapia varianti ja seda ikka aussiga. Nii, et mina olen veendumusel, aussi sobib ideaalselt lastega perre. Minul on kogemus nüüd 4 aussiga ja ei kahtle selles karvavõrdki.

    VastaKustuta